Kort over London

Med et kort over London kan du nemt planlægge din tur til byens mange spektakulære oplevelser. Jeg er stor fan af at udforske byen på egen hånd og opleve de små sidegader, genveje og hyggelige hjørner i byen. Da jeg flyttede til byen var det præcis på denne måde, at jeg lærte at finde rundt på. Men lige meget om det er din første gang i London eller din 10. kan det være rart at have et kort med i tasken til at navigere efter, når fødderne er ømme og du skal finde den nærmeste tube.

På denne side finder du kort over gaderne, tuben, busser og nyttige apps til din telefon.

Gratis kort over London

Folk bliver ofte overrasket over, hvor nemt det er at opleve London til fods. Mange af Londons store seværdigheder ligger inden for 30 minutters gang af hinanden og hvis solen skinner kan det være rigtig hyggeligt at spadsere rundt i Londons gader mens I går fra en seværdighed til den næste. Bliver I trætte, kan I altid gøre stop i en af de mange butikker eller kaffebarer på jeres vej.

Ejer du en guidebog til London, vil du ofte også finde de mest populære kort over byen heri. Herudover finder du gratis kort over London i de fleste hotelreceptioner, lufthavne og i tuben. Ønsker du at gå på opdagelse hjemmefra kan du nemt gøre det på Google Maps.

Hos VisitLondon finder du en række gratis kort over London. Her kan du bl.a. finde kort til gå- og cykelture, samt tilgængelighedsguides for handicappede.

London Tube

Kortet over Londons undergrund er kendt verden over og anerkendt for sit simple design og manglende hensyn til geografisk korrekthed. Det første de fleste opdager er, at den kendte Circle Line faktisk ikke kører i en perfekt cirkel. Kortet viser heller ikke at Bayswater station faktisk kun ligger 100 meter fra Queensway station. Når man bor i byen lærer man hurtigt, hvornår det kan betale sig blot at gå og hvordan det er en fordel at tage tuben. Er du nysgerrig på afstanden mellem to stationer, kan du altid tjekke Google Maps (link til sektion for app nederst).

Du finder kort over tuben i de fleste guidebøger, hotelreceptioner og i de offentlige områder i selve tuben. Kortet er altid rigtig godt at have med i tasken og for de mindste på turen kan det være rigtig sjovt at følge med i, hvor langt I er på turen og hvor mange stop, I har tilbage. Kortet er også en sjov, gratis souvenir, som kan rammes ind og bruges som vægpynt og ferieminde. Tag et par ekstra, så I har et som ikke er bliver slidt af turene op og ned ad tasken.

TFL’s officielle hjemmeside finder du kort over Londons offentlige transport. Du kan både se nærmere online og finde versioner til print. På den måde kan hjemmefra blive helt klar til at besøge London.

Er du mere til den elektroniske udgave, anbefaler jeg app’en Tube Map, som du kan læse mere om længere nede på siden her.

Kort over London Tube - Lost in London

Kort over tuben i London

Prøv en tur i de røde dobbeltdækkerbusser

Vi kender alle de ikoniske, røde dobbeltdækkerbusser i London og det er svært at besøge London uden at tage en tur i dem. Har du børn med er det en fantastisk mulighed for at opleve byens travle gader, mens I får hvilet benene. Se om I kan få et sæde øverst og helt fremme, hvor I kan se ud af de store vinduer. Bussen er ikke ligeså hurtig som tuben, da den er afhængig af trafikken i Londons gade. Nyd pausen det giver og kig på de mange mennesker, som går rundt udenfor.

I kan også nemt sammensætte jeres helt egen bus tour med et par velvalgte ruter. Jeg vil personligt anbefale rute 453, som kører forbi Westminister, Big Ben, Trafalgar Square og op langs Regent Street til Oxford Street. Jeg er overbevist om, at dette er den billigste og bedste bus tour i London, hvor I kommer forbi flere af de store seværdigheder i byen.

Ved hvert stoppested kan I se, hvilke busser der kører herfra samt deres ruter. Har du Oyster Card skal du kun tjekke ind ved rejsens begyndelse og ikke tjekke ud igen.

Find kort over busserne i London her.

Natbusser

Er I natteravne har London også meget velfungerende natbusser, som især er aktuelle, hvis I skal hjem efter at tuben har lukket (som regel efter kl 00.30). Du finder et kort over natbusruterne her: natbusser i London.

Nyttige apps med kort til London

Tube Map

Londons undergrund kan være et forvirrende sted og du kan altid finde turister, der står forvirrede og nærstuderer kortene i undergrunden og leder efter stationen de er på og hvor de skal hen.

Med denne fantastiske app kommer du dog nemt til at ligne en rigtig London’er, når du nemt og sikkert navigerer fra station til station. Brug den til at planlægge dagens rute og til hurtigt at komme fra A til B, når du ude i byen.

Takket være app’ens smarte ruteplanlægger kan du nemt tjekke, hvordan du nemmest kommer fra station til station og hvor lang tid rejsen forventes at tage. Så skal du fx fra Oxford Circus til Harrods i Knightsbridge taster du det blot ind i app’en og så får du med det samme besked om at tage Victoria Line til Green Park og skift herfra til Piccadilly Line til Knightsbridge. Alt sammen uden at blive forvirret over de store kort i undergrunden.

App’en virker selvfølgelig offline, så selv når du sidder i tuben kan du altid dobbelttjekke din rute.

Download Tube Map til iOS her.

Google Maps

Google Maps’ offline funktion er en smart måde at have et vejkort med i lommen. Offline-funktionen gør det muligt for dig at downloade områder på dine telefon og så bagefter bruge dem helt normalt, når du fx. er ude i byen og skal finde en restaurant eller vejen til Borough Market. Læg dine ynglingssteder ind på kortet og du har hurtig og nem adgang til alle de ting, du gerne vil opleve i byen.

Vejledning

  1. Download og åbn app’en.
  2. Søg efter London i app’en.
  3. Tryk på menuen i øverste venstre hjørne.
  4. Vælg Offlineområder
  5. Vælg Tilpasset område. Du kan nu vælge arealet af det område, du ønsker at downloade. Større arealer optager mere plads på telefonen.
  6. Tryk download.

Du er nu klar til at gå på opdagelse i Londons gader selvom du ikke har adgang til internettet.

Download Google Maps til iOS her.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search