London er et sandt shopping mekka, hvor du kan købe alt, hvad hjertet begærer. Men hvad er billigt i London, når man besøger byen? Der kan være mange penge at spare på Londons utrolige udvalg. Læs med her og få vores must-buy shoppingliste til London. 

Først et generelt tip! Hold øje med valutakursen for det britiske pund. Her kan være mange penge at spare, hvis kursen er lav i forhold til den danske krone, når man skal af sted. Og hvem vil ikke gerne have et par procenter ekstra i rabat, når man shopper i skønne London?

Nu til vores shoppingliste over ting, vi altid kigger efter, når vi shopper i London.

Lækre sko, sneakers og stilletter

Skoafdelingen i Harrods
Skoafdelingen i Harrods

Uanset om du er på jagt efter et par eksklusive stilletter eller de smarteste sneakers, så er London stedet at købe sko billigt. Byen er et paradis for sko-elskere og rummer både de dyreste luksus sko fra mærker som Christian Louboutin – kendt for deres genkendelige røde sål – og Manolo Blahnik – kendt især fra Sex and the City – og så til de nyeste sneakers fra Nike, Adidas og mange flere. Herudover har London selvfølgelig alt mellem himmel og jord inden for sko. 

For luksusmærker; besøg enten mærkernes egne butikker eller glem tid og sted i blandt andet Harrods’ skoafdeling. Leder du mere efter sneakers, så er Nike Town ved Oxford Circus ikke til at undgå. Leder du mere efter et bred udvalg, så besøg Office hvor de har alt fra tårnhøje stiletter med glitter til Converse. 

Sko er generelt billigere i London og her kan være mange penge at spare. Udover at være billigere, har butikkerne som regel også et større udvalg end herhjemme i Danmark. Så lav plads i kufferten og gå amok i Londons uendelige skomarked.

Forny garderoben

Shopping ved Oxford Circus, London
Shopping ved Oxford Circus, London

London bugner af alverdens tøjforretninger til alverdens stilarter. Det er derfor heller ingen overraskelse, at fristelserne er mange i byen, hvis du er på udkig efter lidt nyt til garderoben – eller blot ønsker at skifte den helt ud. 

Du har frit slag til at shop-amok i lavpris kæder som Primark og H&M eller købe det sidste nye fra eksklusive mærker som Burberry, Stella McCartney eller Valentino for bare at nævne nogle få. Er du mere til vintage og genbrug er London også lige stedet. Besøg de mange genbrugsforretninger og led efter et kup. Men vær opmærksom på at forretningerne efterhånden godt kender efterspørgslen på de dyre mærker.

Det er ikke altid at tøjet er meget billigere end i Danmark, men til gengæld er udvalget oftest væsentlige større og moden er gerne en sæson foran. Der er derfor gode muligheder for at få det sidste nye inden det bliver moderne i Danmark.

Syndige karamelpopcorn

Karamelpopcorn
Karamelpopcorn

For Anne er dette ét af højdepunkterne, når vi kommer til London og som regel også en af de ting, som bliver købt ind den første dag. Butterkist karamelpopcorn kost kun £1,5 i Tesco og smager fantastisk. Køb en pose eller to og tag dem med op på hotelværelset og snack dem i sengen om aftenen mens i slapper af ovenpå dagens shoppingtur. Indrømmet, vi fylder også gerne kufferten med minimum fire poser popcorn, så vi kan snacke dem derhjemme også. 

Vogue, Elle og GQ

Vogue Uk
Vogue Uk

Findes der noget bedre end at sætte sig til rette i sofaen med en kop the eller kaffe og sit ynglingsmagasin? 

Vi elsker at læse blade og magasiner og i London er disse heldigvis noget billigere end i Danmark. Derfor bliver den sidste plads i kufferten ofte fyld med magasiner som Vogue, GQ, Elle og lignende fra bladkioskerne i lufthavnen. Et GQ som herhjemme koster ca. 85 kr koster kun £4,5 i England. Du kan købe blade og magasiner i alle supermarkeder, bogforretninger i London. I lufthavnene finder du dem i de små kiosker, hvor du også kan købe snacks, vand og en hurtig sandwich til turen hjem.

Alverdens bøger

Waterstones bogforretning ved Piccadilly
Waterstones bogforretning ved Piccadilly

Bøger er et must på min indkøbsseddel hver gang, jeg er i London. Da jeg boede i byen, begyndte jeg at læse de originale James Bond bøger af Ian Flemming og siden har jeg en tradition for at købe de næste i rækken med hjem, når jeg besøger byen. Måned og årstal bliver noteret på første side for at huske turene. 

I London bliver der læst mange bøger. Tag en tur med tuben og kig rundt – der er mange, som lige har en bog med i tasken, som de kan læse på deres daglige commute til og fra arbejde. Byen har også en imponerede samling af boghandlere – fra den store Waterstones til små, gamle og skæve forretninger. 

Bøger er utrolig billige i England og det er ofte til at finde de nyeste bøger til 50% af, hvad de koster i Danmark. De er dog selvfølglig på engelsk. Er dette ikke en hindring, så kan jeg kun anbefale at gå på opdagelse i Waterstones ved Piccadilly Circus. Her finder du 5 etager med alle genre af bøger.

Vi håber, du er blevet klogere på, hvad der er billigt i London.